Voor wie

Mannen en vrouwen met bekkenbodemklachten


Je kunt verschillende problemen aan je bekkenbodem hebben. Misschien moet je regelmatig naar de wc, omdat je vaak moet plassen. Daarnaast kun je ook continu aandrang hebben, terwijl je maar kleine beetjes plast. 
Verder kun je last hebben van urineverlies, meestal gebeurt dit tijdens alledaagse dingen zoals bukken, tillen, traplopen, springen en draaien. Wellicht ben je bekend met verzakkingen. Misschien heb je last van obstipatie of/en is het ontlasten voor jou pijnlijk.
Deze klachten zijn vaak goed behandelbaar.

Als oefentherapeut gericht op de bekkenbodem, leer ik jou te onderzoeken of je met jouw klachten je bekkenbodem moet versterken of juist moet leren ontspannen. Hoe dan ook leer ik je contact te maken met je bekkenbodemspieren. Adviezen over toitletgedrag en houdingsadviezen tijdens plassen en ontlasten zijn een onderdeel van het behandeltraject. 

Wanneer je je bewust bent van deze spieren, lukt het vaak beter om ze aan te sturen. Daarnaast leer ik je ook bewust te maken van de omliggende spieren en banden, deze kunnen namelijk jouw bekkenbodem de juiste stabiliteit faciliteren. 

Unieke werkwijze    Aanmelden als cliënt