Voor wie

Mensen met lage rugklachten en hernia

Wanneer je geen duidelijke oorzaak hebt gevonden voor je rugklachten, speelt houding vaak een belangrijke rol. Tijdens de alledaagse dingen zoals lopen, staan, zitten, bukken en tillen, gebruik je je rugspieren op de verkeerde manier, waardoor deze verzwakt of overbelast zijn geraakt.

Daarnaast kan het zijn dat je in jouw voorkeurshouding te veel druk uitoefent met je wervels op je zenuwen zonder dat er sprake is van een hernia. In deze situatie kun je alsnog klachten hebben die typerend zijn voor een hernia. Je voelt bijvoorbeeld uitstralende pijn in je bil, been en/ of voet. Dit kunnen scherpe en zeer gemene pijnklachten of pijnscheuten zijn. Tot slot kun je ook bekend zijn met tintelingen of een verminderd gevoel in je been en voet. Meestal heb je deze klachten aan één kant. 

Misschien heb je juist wel een duidelijke oorzaak gevonden voor je rugklachten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een hernia, osteoporose of een wervelkanaalvernauwing.

Je kunt op iedere leeftijd deze klachten hebben. 

Samen met jou zal ik bespreken of onderzoeken wat de oorzaak is van jouw rugklachten zodat we de juiste behandeling hierop kunnen inzetten.

Unieke werkwijze    Aanmelden als cliënt